Новина

  • Начало
  • Новини
  • Железница заприщи "експертите", разби и два рекорда

Железница заприщи "експертите", разби и два рекорда

Железница заприщи

ФК Железница разби на пух и прах прогнозите на експертите, които се надяваха на грешна стъпка на желенчани в последния есенен кръг. След двадесетдневната пауза и в отсъствието на своя президент Йордан Василев, футболистите намериха нужната настройка и съумяха да постигнат десетата си шампионатна победа. Тя дойде след класически успех с 3:0 при визитата на "Люлин" на кокетния стадион във втори микрорайон. Мачът се разви по най-добрия начин за гостите, които стигнаха до бърз и комфортен аванс от два гола след попадения в 10-та и 13-та минута, което улесни пътя им към крайната цел. В началото на второто полувреме падна и трети гол, който напълно успокои играчите на ФК Железница.

До края на срещата пропуски на голови положения не липсваха и пред двете врати, а стражът на "Железница" Стойко Йовчев направи няколко важни спасявания, с които помогна на отбора си да постигне впечатляващ рекорд от четири поредни мача със "суха мрежа". За последно футболистите на ФК Железница допуснаха гол в своята врата на 17.10.2021 през първото полувреме на мача от 8-ми кръг в шампионата. Поредицата от девет полувремена или общо 405 игрови минути (б.а. редовно игрово време) е най-дългата в историята на клуба без допуснат гол. 

С неделната победа ФК Железница събра 31 точки (след 10 победи и 1 равенство), което е най-добър резултат на полусезона за клуба. Историята помни само още 1 случай във вече изминалите 16 есенни дяла, когато ФК Железница е достигал границата от 30 точки преди зимната пауза. Това се случи през есента на 2018 година, когато отново след като беше триумфирал с купата от "Витоша къп" отборът завоюва 10 победи. В онзи случай десетте победи бяха достатъчни на синовете на Витоша да зимуват на върха с почетната титла есеннен първенец, докато 3 години по-късно 31 точки са достатъчни само за трето място във временното класиране. 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори