Новина

  • Начало
  • Новини
  • "Железница" опази топ-стрелец, трансферна цел остана на пейката

"Железница" опази топ-стрелец, трансферна цел остана на пейката


  • Новини

Футболистите на "Железница" постигнаха 13-та шампионатна победа през настоящата кампания. Това се случи в отложената от 20-ти кръг среща,  играна на Велики четвъртък и съпътствана от дежурната през тази пролет снежна обстановка.

На стадион "Анева чешма" пристигна един от неудобните през годините съперници  в лицето на "Академик 1947" (София). Това твърдение важи в пълна сила за визитите на ФК "Железница" на този отбор, но не и за срещите на "Анева чешма", където домакините постигнаха последователни и изразителни победи с 5:1, 3:0 и 8:0 в предходните кампании.

В редиците на "студентите" обаче личаха имената на топ-стрелеца на дивизията Ермес Кандела, разплаквал противниковите вратари повече от 70 пъти в последните един сезон и половина, както и трансферна цел номер 1 на ФК "Железница" за следващия сезон Али Пехливан.

За щастие на домакините бързоногият Пехливан остана на пейката на "Академик" през целия мач, а голаджията Кандела бе внимателно и зорко охраняван през времетраенето  на срещата и не успя да накаже бившите си съотборници, но бе в основата на всичко по - опасно и допринесе за единственото попадение на "студентите". 

В преден план играчите на ФК "Железница" бяха почти безгрешни в този мач и успяха да намерят целта цели седем пъти за крайното 7:1 и дубъл през сезона срещу този противник (б.а. победа с 5:3 през есенния полусезон).

Сега за ФК "Железница" предстои поредното през този полусезон повече от 10 дневно прекъсване в шампионата, преди да навлезе във финалната поредица от шест двубоя през месец май. 

Първият от тях е на 01.05 - неделя от 18:00 на стадион "Анева чешма" срещу "Спарта" (София).

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори