Новина

  • Начало
  • Новини
  • Започна "Витоша къп". "Рилец" и "Чорни" най-убедителни на старта

Започна "Витоша къп". "Рилец" и "Чорни" най-убедителни на старта

Започна

  • Новини

През изминалия уикенд се изиграха първите мачове от юбилейното пето издание на "Витоша къп". През тази година 12-те участници са разпределени в два потока по шест отбора, където всеки от тях трябва да играе срещу три от останалите пет отбора, определени при тегленето на жребия за груповата фаза. 

В съботния ден се състояха мачовете от поток "А". В откриващата среща "Рилец" (Говедарци) победи "Спортист" (Драгичево) с 4:1. В обедния мач "Искър" (Самоков) и "Ком" (Годеч) не излъчиха победител - 1:1. В последния мач от съботната програма ФК "Кремиковци" измъкна победата над миналогодишния финалист "Марица" (Белово) след обрат - 2:1. 

В неделя програмата на турнира от поток "Б" бе съкратена с един мач, тъй като "Ферион" (Кубратово) бе покосен от летен вирус и не се яви за мача си срещу ФК "Враждебна". Това донесе служебна победа с 3:0 за момчетата на Найден Зимбилев и разочарование за феновете, които се бяха настроили за неделен футболен маратон. По-рано през деня ФК "Железница" надви "Козаро" (Ботвеград) с 2:1, а "Чорни" (Брезник) записа най-убедителния резултат на старта след 5:0 над "Урвич 1960". 

Резултати и класиране след първия кръг на груповата фаза ще намерите в снимката към статията. Следете страницата на "Витоша къп" във Facebook" и се абонирайте за YouTube канала на ФК "Железница", където скоро ще намерите репортажи и пълен запис от всички пет изиграни срещи. 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни →

Партньори