Новина

  • Начало
  • Новини
  • Време е за Купата на АФЛ. "Железница" започва от предварителния кръг

Време е за Купата на АФЛ. "Железница" започва от предварителния кръг

Време е за Купата на АФЛ.

За втора поредна спортно-състезателна година отборът на ФК Железница ще се впусне в приключението за купата на Аматьорската футболна лига (КАФЛ). В турнира участват всички желаещи футболни клубове с аматьорски статут. Всички отбори от Трета лига задължително участват в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Турнирът се провежда по системата на елиминиране в една футболна среща. Ако в редовното време се получи равен резултат, продължения не се играят. Победителят се определя след изпълнение на наказателни удари. 

И през тази година ФК Железница ще започне от първия предварителен областен кръг на надпреварата. Тегленият по-рано днес жребий отреди ФК Железница да приеме ФК Житен. Срещата е следващата сряда на стадион "Анева чешма". 

В миналогодишното издание на КАФЛ тези два отбора също мериха сили в предварителния кръг. Мачът се игра на стадиона в Житен, а "Железница" спечели с 3:2. На по-късен етап бяха победени третодивизионните "Надежда" (Доброславци) и "Гранит" (Владая) с по 1:0, за да се стигне до отпадането от "Марек" (Дупница), крачка преди финала за определяне на първенец на югозападна България. 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори