Новина

  • Начало
  • Новини
  • [Витоша къп 2022] Петима дебютанти влизат в надпревара с обновен формат

[Витоша къп 2022] Петима дебютанти влизат в надпревара с обновен формат

[Витоша къп 2022] Петима дебютанти влизат в надпревара с обновен формат

"Витоша къп - 2022" ще се проведе по традиция на стадион "Анева чешма" в село Железница в седмиците преди старта на сезон 2022/23. В него участие отново ще вземат максимум 12 отбора като през тази година ще бъдат приложени изцяло нов формат и структура за груповата фаза на турнира, където отборите ще бъдат разпределени при жребия в два потока по 6 отбора. След приключване на груповата фаза първите 4 отбора от всеки поток ще се класират за 1/4 финалите, а последните два отбора ще се сбогуват с турнира. Пълно разяснение за новия формат на турнира ще бъде направено по време на жребия за груповата фаза, който е планиран за средата на месец юни. 

Имената на цели пет дебютиращи отбора личат сред подадените вече 11 заявки за участие в поредното издание на предсезонния подготвителен турнир. Тимовете, които за първи път ще участват във "Витоша къп" са "Урвич 1960", "Искър" (Самоков), "Кремиковци" (София), "Спортист" (Драгичево) и "Ферион" (Кубратово). Компания ще им правят утвърдените вече участници "Рилец" (Говедарци) и "Козаро" (Ботевград), миналогодишният финалист "Марица" (Белово), домакините от ФК "Железница", както и 1/4 финалистът от 2020г. ФК "Драгоман". 

Заявките за участие трябва да бъдат потвърдени до края на месец май. Информация за турнира и подаване на заявки се отправят на телефон 0884 016796. 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори