Новина

  • Начало
  • Новини
  • СТРЕЛЕЦЪТ АРИЗАНОВ: "ДОБРИЯТ КОЛЕКТИВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЗА УСПЕХА НА ЕДИН ОТБОР"

СТРЕЛЕЦЪТ АРИЗАНОВ: "ДОБРИЯТ КОЛЕКТИВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЗА УСПЕХА НА ЕДИН ОТБОР"

СТРЕЛЕЦЪТ АРИЗАНОВ:

Десислав Аризанов е един от младото поколение футболисти в състава на ФК Железница. Той преминава през детско-юношеската школа на Витоша (Бистрица), където записва участия с първия отбор в трета и втора лига. Десо не намира място в състава след изкачването на Витоша в първа лига и решава да се завърне в отбора на ФК Железница. Вече 3 сезона той е част от

"Синове на Витоша". За този кратък период той реализира 52 гола за тима във всички турнири, а през вече изминалия сезон 2019/20 година стана голмайстор на четвърта лига София Юг с актив от 20 гола. 

 

Десо, през този сезон ти си основният реализатор на ФК Железница с 20 гола. Нещо повече, никой друг играч в дивизията не е отбелязал повече голове от теб, а след като първенството бе прекратено това те прави носител на „златната обувка“. Какво е усещането да си топ – стрелецът на София?

Усещането е невероятно.Много се радвам, че успях да стана топ реализатор на първенството.Успехът, обаче за мен не е индивидуален, без добрата отборна игра и помоща на съотборниците ми, това постижение нямаше да бъде възможно.

Ти успя да нанижеш 20 гола само в 10 изиграни срещи, а освен това записа още един рекорд като вкара 7 гола в един мач. Какво е нужно, за да се постигне това и някога отбелязвал ли си повече от 7 гола в един мач?

Не съм отбелязвал повече голове в рамките на 90 минути.Радвам се че успях да вкарам толкова много.Основното в този мач беше, че целия отбор се представи повече от перфектно.Аз просто бях на точното място в точното време достатъчно пъти.

Спомняш ли всяко едно от 20-те ти попадения и кой е любимият ти гол през сезона?

Спомням си всяко едно попадение. Не мога да кажа, че някое ми е по-любимо.За мен всеки гол е от голямо значение, стига отбора да печели.

Наградата за голмайстор на първенството се присъжда на футболист на ФК Железница за втора поредна година. На какво според теб се дължи тази резултатност в отбора на ФК Железница?

ФК Железница винаги е играл много твърд и атакуващ футбол. От както се помня и посещавам мачовете на отбора, винаги се е играело по този начин, винаги сме вкарвали много голове, а в комбинация с доброто качество в предни позиции това е възможно. Надявам се тази тенденция да се задържи и занапред.

Ти печелиш голмайсторската награда за първи път, но от както се присъедини към мъжкия тим вече имаш 52 гола и ако продължаваш да бележиш с такава скорост може би скоро ще оглавиш голмайсторската листа на ФК Железница. Кое твое качество ти помага най-много, за да бележиш толкова много голове?

Физическите ми качества. Скороста и издържливоста със сигурност са в моя полза. Но определено дисциплината и това, че се вслушвам в съветите на по-опитните играчи в отбора са моя ключ към успеха.

Доколко колективът и разбирателството с твоите съотборници е решаващо за твоята резултатност?

Добрият колектив е изключително важен за успеха на един отбор. Разбирателството на мен много ми помага. Радвам се че отборът е сплотен и се надявам да остане такъв.

Ти и твоите по-млади съотборници сте бъдещето на отбора, а ръководството на клуба вижда във вас дългосрочна перспектива. Готов ли си да бъдеш пример за подрастващите футболисти и как би ги мотивирал да играят футбол, за да заслужат място в отбора на ФК Железница?

ФК Железница винаги се е славил с мъжката си игра. За мен за да заслужиш място в отбора, трябва да имаш достатъчния хъс и мъжество.Трябва да си готов на всичко за отбора.

С представянето си през годината и головете, които отбеляза, ти се превръщаш в един от основните кандидати за приза в класацията на Diamond Cleaning за "Играч на сезона", победителят в която ще бъде определен след гласуване на феновете в средата на месец май. Мислиш ли, че имаш шанс да спечлиш вота на привържениците и кои твои съотборници заслужават най-много да грабнат „Диамантената награда“ за играч на сезона според теб?

Бих се радвал да го спечеля, но мисля че всеки един от футболистите на клуба го заслужава. Всеки е допринесъл много за отбора и който и да го спечели ще е заслужено.

За финал. Какво ще пожелаеш на твоите съотборници, всички наши фенове и разбира се на теб самия?

Най-вече пожелавам на всички да са здрави. В лош период сме в момента, но трябва да сме търпеливи. Всичко това скоро ще отмине и отново ще имаме поводи за усмивки на и извън терена.

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори