Новина

  • Начало
  • Новини
  • "Селяните" спряха шампионския устрем на "гражданите"

"Селяните" спряха шампионския устрем на "гражданите"

Отборът на ФК Железница надделя над втория отбор на Обеля с 3:1 в мач от 8. Кръг на Столичното футболно първенство. Претендентите за шампионската корона започнаха по-дейно срещата и поведоха в резултата. 

Домакините от ФК Железница, наричани "селяндури" в хода на целия мач от играещия президент на гостите, а впоследствие и селяни в социалните мрежи от "маркетинголозите" на Обеля Сити, достигнаха до пълен обрат с голове в края на първото и началото на второто полувреме на мача. 

Омекналият и разводнен от падналия в края на седмицата сняг терен на стадион "Анева чешма" даде предпоставка за тежки единоборства и опасни нарушения. Такива започнаха да преобладават в играта в последната четвърт на мача и нервите "достигнаха своя връх". Под най-голям натиск в този период от срещата беше главният арбитър, който трябваше да отсъди много на брой сложни ситуации.  Първо гостите получиха право да изпълнят наказателен удар, спасен с вещина от стража на "Железница" Стойко Йовчев. В последствие играч на ФК Железница бе изгонен от игра с директен червен картон, след като реагира неправомерно към играч на гостите за едно грубо и опасно нарушение срещу себе си. След изпълнението на прекия свободен удар футболистите на домакините стигнаха до четвърти гол, който обаче не бе признат. Замесеният по-рано в конфликтна ситуация играч на Обеля Сити продължи с неразчетените си влизания в краката на играчите на домакините и при една брутална интервенция мигновено бе изгонен от игра. Същият не пожела да се прибере в съблекалнята, каквото е изискването, а се насочи към зоната, в която се намираха сменените от игра футболисти на двата отбора, служителите на стадиона и шофьорът на линейката, където потърси словестна и физическа разправа. Капитанът на ФК Железница веднага се намеси и страстите около аут линията бързо отихнаха. 

В оставащите до края на мача не много игрови минути ФК Железница можеше да достигне до още попадения в противниковата врата, но главният съдия наду финалната свирка при 3:1 в полза на "селяните". 

"Гражданите", както се нарицават отскорошните членове на БФС, направиха силно впечатление не толкова с играта си на терена, а с провокативното и обидно поведение към домакинския отбор и купищата от пластмасови отпадъци, които оставиха след себе си в зоната около поверената им резервна скамейка и в съблекалнята-номадска черта в характера на хората, които не оценяват грижите за едно спортно съоръжение и уважение към чуждия дом. Още по-неприятно впечатление правят опитите на ръководството на ФК "Обеля Сити" с обидни и злобни публикации в социалните мрежи, написани сякаш на три чаши твърд алкохол и пълни с клевети и правописни грешки да омаловажат завоюваната на терена победа на ФК Железница и усилията, които клубът полага при изпълнението на заложените в Устава си дейности. За всичко това президентът и ръководството на Обеля Сити скоро ще получат съдебно дело за обида и клевета. 

В заключение ФК Железница приканва ръководството на ФК Обеля Сити да се концентрира върху поведението на своите играчи, които след като са отстранени от игра търсят саморазправа, вместо засрамени да се приберат в съблекалнята. Да обърне специално внимание на "маркентинговия си отдел", който произвежда публикации пълни с обиди, злоба, клевети и по-лошо демонстрират невладеене на българската писмена реч. Да насочи усилията, които полага за опетняване името на ФК Железница в друга посока, например намиране на свой дом, полагане на грижи и стопанисване на спортно съоръжение. Да прибере двуострите си езици зад зъбите и да престане да търси провокация и евтина сензация на гърба на ФК Железница и да обърне значимо внимание на следното: преди да афишираш болни шампионски амбиции и да тръгнеш да катериш върхове, първо се научи да губиш. В противен случай само се излагаш...

 

 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори