Новина

  • Начало
  • Новини
  • СЕДМИЦА ПРЕДИ ЖРЕБИЯ ЗА ВИТОША КЪП. ЯСЕН Е СЪСТАВЪТ НА ДВЕТЕ УРНИ

СЕДМИЦА ПРЕДИ ЖРЕБИЯ ЗА ВИТОША КЪП. ЯСЕН Е СЪСТАВЪТ НА ДВЕТЕ УРНИ

СЕДМИЦА ПРЕДИ ЖРЕБИЯ ЗА ВИТОША КЪП. ЯСЕН Е СЪСТАВЪТ НА ДВЕТЕ УРНИ

12 отбора от 5 футболни дивизии ще вземат участие във Витоша къп 2020. Най-много са представителите на четвърта лига София Юг – 5 (ФК Железница, Витоша 2 Бистрица, Спарта, ФК Обеля и ФК Обеля сити). Три от топ отборите в ОГ София Запад също се впускат в борбата за купата. Това са ФК Драгоман, ФК Петърч и 

Козаро (Ботевград). ФК Банкя и Въстаник (Войнеговци) ще защитават честта на ОГ София Север. За първи път ОГ София Изток няма да има свой представител на Витоша къп след като двукратният полуфиналист от турнира Рилец (Говедарци) оваканти своята квота, очаквайки покана за участие в трета лига от новия сезон.

Останлите два отбора, които допълват състава на Витоша къп 2020 са добре познатият тим на Армейци (Кюстендил), участник в ОГ Кюстендил – Осогово и единственият отбор от 5-та лига, представителят на ОГ Благоевград Струма 1 – ФК Градешница (Долна Градешница).

Дванайсетте отбора ще бъдат разпределени в три предварителни групи при тегленето на жребия за груповата фаза. Отборите са разделени на две урни с поставени и непоставени отбори на базата на техния турнирен коефицент до момента. В първа урна на поставените отбори ще попаднат Витоша 2 (Бистрица), ФК Железница и Армейци (Кюстендил), които са с най-висок турнирен коефициент. Тези три отбора ще бъдат водачи на трите предварителни групи. Останалите 9 отбора попадат във втора урна на непоставените отбори.

Жребият ще бъде изтеглен следващият четвъртък 25.юни от 15:30 часа и ще бъде излъчен на живо във Facebook страницата на турнира.

Харесайте стрницата на Витоша къп и следете вичко най-интересно преди и повреме на турнира.

Витоша къп 2020 – 12 отбора 26 мача 1 купа

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори