Новина

  • Начало
  • Новини
  • Последната крачка не достигна на "Железница" за нов подвиг в Купата на АФЛ

Последната крачка не достигна на "Железница" за нов подвиг в Купата на АФЛ

Последната крачка не достигна на

С група от едва 13 футболисти и над 10 отсъстващи, ФК Железница прие "Гранит" (Владая) в мач от турнира за Купата на АФЛ. Миналогодишният областен първенец "Железница" отпадна от по-нататъшно участие, но отново показа характер срещу третодивизионен отбор и бе на малка крачка от нов подвиг в турнира. 

Още във втората минута на мача удар от пряк свободен удар срещна напречната греда на "Гранит", но гостите бяха тези, които се оттеглиха с гол преднина на почивката -0:1. През второто полувреме отборът на ФК Железница с лекота създаваше ситуации и достигаше до положения за гол, но с още по-лека ръка ги пропиляваше. На няколко пъти нападателите в бяло-синьо излизаха на отлични стрелкови позиции, два пъти топката бе избита на сантиментри от голлинията и още веднъж шут на играч на "Железница" докосна гредата, но гол във вратата на гостите от Владая така и не падна. 

Надеждите на домакините поне за изравняване на резултата угаснаха в 88-мата минута, когато гостите се възползваха от недоразумение в разредената защита на "Железница" и с единственото си положение за гол през втората част решиха мача в своя полза. В последната минута на даденото от елитния рефер Йото Гарабедов 5-минутно продължение владайци оформираха крайното 0:3. 

"Зарядът на двубоите от турнира за Купата на АФЛ и опитът, които получаваме са това, от което нашият отбор има нужда. Желанието ни е да мерим сили срещу сериозни противници и това е надпреварата, която ни дава тази възможност. Единственото ни огорчение след днешната загуба, е че трябва да чакаме още година, за да получим отново тази награда."

 

 

 

 

 

 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори