Новина

  • Начало
  • Новини
  • ОФИЦИАЛНО: СЕЗОНЪТ ПРИКЛЮЧИ, „ЗЛАТНАТА ОБУВКА“ ОСТАНА В ЖЕЛЕЗНИЦА

ОФИЦИАЛНО: СЕЗОНЪТ ПРИКЛЮЧИ, „ЗЛАТНАТА ОБУВКА“ ОСТАНА В ЖЕЛЕЗНИЦА

ОФИЦИАЛНО: СЕЗОНЪТ ПРИКЛЮЧИ, „ЗЛАТНАТА ОБУВКА“ ОСТАНА В ЖЕЛЕЗНИЦА

След решение на изпълнителния комитет на БФС футболните първенства в четвърта лига бяха прекратени. За крайно класиране бе прието това към датата на въвеждане на извънредно положение в страната. Така през сезон 2019/20 ФК Железница завършва

на 5-то място в крайното класиране с актив от 27 точки, на 12 от лидера Гранит (Владая), които има 39.

Отборът на ФК Железница завоюва тези 27 точки след 9 победи в 14 изиграни мача. Само един от тях се проведе през пролетта и в него ФК Железница постигна победа с 4:1 като гост на Люлин.


„Решението, пролетният полусезон да не продължи, бе очаквано. Вярно е, че то ни лишава от възможността да постигнем по-предно клсиране, защото проведохме отлична зимна подготовка и със състава, който разполагаме имахме желание и сили отново, както и миналата година, да завършим в топ 3. Но въпреки, че останахме на 5-то място тази година сме доволни от факта, че успяхме да наложим няколко млади местни футболисти в състава и продължаваме да се развиваме като клуб. Сега просто очакваме края на епидмията, за да продължим работа по детската академия „Синове на Витоша“ и летния турнир „Витоша къп“ – бе коментарът на старши треньора на отбора Захари Младенов.


Пореден повод за клубна гордост е, че „Златната обувка“ за голмайстор на първенството се присъжда на футболист на ФК Железница за втора поредна година. През миналата, Захари Младенов отбеляза 29 гола и стана стрелец номер 1 в ОГ София Юг, а през тази година Десислав Аризанов записа впечатляващо постижение като наниза 20 гола в едва 10 мача и остана незадминат в голмайсторската надпревара.


Очаквайте инервю с голмайстора на ФК Железница и 4-та лига за сезон 2019/20 Десислав Аризанов в следващите дни.

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори