Новина

  • Начало
  • Новини
  • Нова порция детски усмивки от поредицата "Витоша къп"

Нова порция детски усмивки от поредицата "Витоша къп"

Нова порция детски усмивки от поредицата

С голяма порция детски усмивки протече вторият двудневен турнир от програмата на "Витоша къп 2022 -Аз, ти и футболът". Турнирът се проведе във формат 'Ф7' на 25/26 юни на стадион "Анева чешма" в село Железница и в него участие взеха около 100 деца, родени след 1.1.2013 година от осем футболни школи. 

Условията отново се оказаха благоприятни и при слънчево и сухо време на близо 1100 метра надморска височина се изиграха всички 16 мача от програмата на турнира. Това допринесе в още по-голяма степен децата да покажат своите качества и умения във футболната игра 7 срещу 7 и да спечелят незаменим опит и изпитат удоволствие от играта на терен с естествена трева. 

Победител в надпреварата стана отборът от школата на "Олимпия футбол клуб", спечелил финала срещу "Академия Металург" след изпълнение на дузпи. На трето място завърши "Арес" (София). С реализирани 7 гола в пет мача наградата за голмайстор заслужи Явор Чобанов от отбора на победителите. 

В първия уикенд на месец юли ще се проведе последният от трите детски турнира в календара на "Витоша къп 2022". В него, отново във формат 'Ф7" ще се състезават една година по-големи деца, родени след 1-ви януари 2012 година. На 23-ти юли пък започва юбилейното пето издание на мъжкия предсезонен турнир. 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори