Новина

  • Начало
  • Новини
  • Неочаквано! Първо място за ФК Железница след есенния дял

Неочаквано! Първо място за ФК Железница след есенния дял

Неочаквано! Първо място за ФК Железница след есенния дял

Представителният отбор на ФК Железница ще зимува на първо място. Желенчани се оказаха отборът, който е показал най-добра форма като гост през есенния дял в първенството на ОГ София (Столица) Юг и изненадващо оглавиха класацията след 13-ти кръг. 

ФК Железница изигра дванадесет шампионатни мача през есенния полусезон, седем от които далеч от дома. Въпреки че е считан за домакински отбор, който печели своя актив главно от срещите си на стадион "Анева чешма", "Железница" показа солидна форма при своите визити, като в три от тях съхрани чиста мрежата си. Отборът допусна загуба единствено при гостуването на Столичния първенец Левски-Раковски с 2:3 след драма в последните минути и извоюва победи на негостоприемните стадиони в Кокаляне, Долни Пасарел и Герман срещу "Орловец" с 3:2, "Урвич" 1960 с 5:1 и "Урвич" (Панчарево) 4:0, а победи също и столичните тимове "Спарта" с 6:0, "Академик" с 5:3 и "Люлин" с 3:0.

Към актива си от 18 точки, спечелени на чужд терен, отборът на ФК Железница прибави и 13 точки събрани от домакинските срещи през есента. Три отбора - "Ботев" '57, "София Спорт" и "Обеля сити" си тръгнаха с наведена глава от най-високия футболен терен в софийско, ФК Казичене не се яви и загуби служебно, "Обеля" измъкна нулево равенство, а лидерът "Витоша" (Бистрица) нанесе единствената домакинска загуба на ФК Железница с гол в добавеното време на мача. 

В есенното класиране ФК Железница заема трето място на две точки от втория Левски-Раковски и на пет от водача Витоша (Бистрица) и ще остане на тази позиция до подновяването на първенството през пролетта. Все още няма информация за старта на пролетния полусезон. 

 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори