Новина

  • Начало
  • Новини
  • На крачка от полуфиналите. Предстои последен кръг от груповата фаза

На крачка от полуфиналите. Предстои последен кръг от груповата фаза

На крачка от полуфиналите. Предстои последен кръг от груповата фаза

  • Новини

Предстои да се изиграе последният трети кръг от груповата фаза на "Витоша къп - 2022", след който ще стане ясно финалното класиране в двата потока. Форматът на турнира тази година е изграден от два потока по 6 отбора. Методът на завъртане в груповата фаза не е "всеки срещу всеки", а отборите играят по три двубоя по предварително публикувана схема и противници отредени при жребия. Отборите участници, които при жребия са изтеглили пореден номер 1,2 или 3 играят срещу отборите с пореден номер 4,5 и 6 в съответния поток. 

Този формат на провеждане на турнира позволява да бъде запазен състезателният характер на срещите до самия край, като след изиграването на първите два кръга от груповата фаза все още не е ясно кои четири състава ще се класират за 1/2 финалите. Според временното класиране на теория цели 9 от 12 отбори - участници имат реален шанс да бъдат сред тимовете кои ще заемат първите две места в двата потока и ще спорят за място на финала. 

Развръзката предстои тази събота и неделя след изиграването на мачовете: 

06.08 от 10:00 "Кремиковци"- "Рилец"

06.08 от 13:30 "Ком" - "Спортист" 

06.08 от 17:00 "Марица" - "Искър"

07.08 от 10:00 "Враждебна" - "Железница"

07.08 от 13:30 "Чорни" - 'Козаро"

07.08 от 17:00 "Ферион" - "Урвич 1960"

Първите два отбора от всеки поток играя "на кръст" в полуфиналите за определяне на финалната среща, а отборите от трето до шесто място играят "огледално" за разпределение на местата от пето до дванайсто в крайното класиране. 

 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни →

Партньори