Новина

"Морожина" се "къса по шевовете"


  • Новини

Най-новото съоръжение на стадион "Анева чешма" беше въведено в експлоатация. Трибуна "Морожина" бе изградена в поставените от ръкововдството на ФК "Железница" срокове, навреме за началото на детските турнири от календара на "Витоша къп 2022 - Аз, ти и футболът". Удобставата на "Морожина", която разполага с 54 седящи места, бяха изпробвани от стотици участници и гости на триседмичната надпревара, провела се от 18-ти юни до 3-ти юли 2022 в село Железница. 

По време на шестте състезателни дни се изиграха три отделни турнира в три възрастови групи, в които участие взеха над 330 деца на възраст от шест до десет години. Бяха изиграни 31 футболни срещи във формат 'Ф5' и 'Ф7', а в проявата се включиха 32 отбора от 19 футболни клуба. Най-голямо присъствие на "Витоша къп-2022" имаха децата от столичните футболни школи и академии - "Олимпия футбол клуб", "Арес", "Национал", "Левски", "Ботев-57" , ДФК "Шампион", "Спортист 13", "V&R Football Academy", "Футбол за всички", "Спартак", "Витоша" и "Барокко". Свои представители имаха също градове и села от София област, Перник и Пловдив в лицето на ОФК "Правец", "Козаро" (Ботевград), ОФК "Костенец" и "Рилски спортист" (Самоков), "Академия Металург (Перник) и "Тракия" (Скутаре, общ. "Марица", обл. Пловдив"). 

Както в миналогодишния детски турнир, така и сега ФК "Железница" бе представен само от една детска гарнитура, в турнира по футбол '5' за деца родени след 01.01.2014 година. Надеждите на ръководството са с добра работа и постоянство в следващато издание на "Витоша къп" през 2023-та, ФК "Железница" да има представителен отбор във всички възрастови групи. 

Следващото събитие, на което се очаква "Морожина" да се "пръска по шевовете" е започващият на 23-ти юли мъжки подготвителен турнир "Витоша къп".  

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни →

Партньори