Новина

  • Начало
  • Новини
  • Капитанът Цветанов: "Тъжно е да не можеш да практикуваш любимата игра"

Капитанът Цветанов: "Тъжно е да не можеш да практикуваш любимата игра"

Капитанът Цветанов:

В дните на наложена изолация потърсихме капитана на ФК Железница, който коментира дистанционно ситуациатя около себе си и отбора по време на прекъсването в шампионата.

Николай Цветанов е дългогодишен състезател и капитан на отбора на ФК Железница. От началото на сезона той изпълнява и ролята на помощник треньор. Той започва да играе футбол в детските отбори на НСА, след което минава и през школата на Левски София. В мъжкия футбол освен за родния ФК Железница


играе за кратко и за отборите на Левски (Елин пелин) и Рилски Спортист (Самоков).

 

 Изминаха две седмици от последната тренировка на ФК Железница и близо месец от как отбора за последно игра мач. Как се отразява това прекъсване на теб и твоите съотборници?

Здравейте, прeкъсването се отразява със сигурност негативно на всички. Точно когато отборът набираше скорост след успешния старт на пролетния дял дойде това прекъсване.

Очакваш ли футболният живот в АОГ да бъде подновен в скоро време и колко можеш да издържиш ти самият без любимата игра?

Очакванията са ми по скоро негативни, очаквам дори и да не се поднови. Мисля, че никога не е прекъсвано първенството за толкова дълъг период. Тъжно е да не можеш да практикуваш любимата игра!

Спирането на първенството дойде в момент, когато ФК Железница бе видимо в добро състояние след стегнато проведената зимна подготовка. Как оценяваш ти старанието и представянето на футболистите по време зимната подготовка?

Подготовката беше изградена отлично с много тренировъчни срещи с добри противници, затова и състоянието на отбора беше добро. За аматьорския статут, който имат играчите,  мисля, че всеки се старае и дава всичко, което му позволяват времето и възможностите.

Спиране на първенството прекъсна и една поредна серия на ФК Железница от пет шампионатни победи. Как ще се отрази това прекъсване и как виждаш отбора сред подновяването на мачовете?

Тези поредни победи са само за статистиката.Те идват благодарение на цялостното състояние на отбора и проведената подготовка. Както казах и преди малко, мрачните ми очаквания са да не се доиграе до край този сезон, а ако се доиграе мисля, че отборът няма да е в същото добро състояние.

През миналия сезон ФК Железница постигна рекордните за отбора 18 победи в рамките на едно първенство и събра актив от 54 точки. Какво е необходимо на отбора, за да изравни това постижение и има ли сили за го подобри още през този сезон?

Миналогодишното постижение е трудно достижимо през този сезон, защото има подмладяване на отбора тази година,  докато през миналия бяхме претендент за първото място до края на първенството и разполагахме с далеч по-опитен състав.

Разкажи ни малко повече за това как ти успяваш да поддържаш форма в тези дни на изолация?

В момента поддържането на формата ми е на заден план (смее се). Отдаден съм изцяло на децата ми (усмихва се). Съветвам моите съотборници да са по-загрижени за формата си от мен и да пазят здравето си в това калпаво мартенско  време.

Ти си капитан на отбора от дълги години. Какво ще посъветваш и пожелаеш на своите съотборници?

Ако продължи първенството си пожелавам място в топ 3, мисля че имаме сили, успех и поздрави!

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори