Новина

  • Начало
  • Новини
  • ИЗРАСТВАНЕТО НА ФК ЖЕЛЕЗНИЦА ПРОДЪЛЖАВА, ВЕЧЕ Е В ТОП 5 НА ВЕЧНАТА РАНГЛИСТА

ИЗРАСТВАНЕТО НА ФК ЖЕЛЕЗНИЦА ПРОДЪЛЖАВА, ВЕЧЕ Е В ТОП 5 НА ВЕЧНАТА РАНГЛИСТА

ИЗРАСТВАНЕТО НА ФК ЖЕЛЕЗНИЦА ПРОДЪЛЖАВА, ВЕЧЕ Е В ТОП 5 НА ВЕЧНАТА РАНГЛИСТА

ФК Железница се изкачи с още едно място в класирането и вече заема пето място в ранглистата на ОГ София (Столица), предоставена от Bgclubs.eu. В тази ранглиста се включват резултатите на всички отбори, участвали в двете столични групи от сезон 2014/15 насам. Пълната ранглиста можете да видите тук.

 

ФК Железница бележи сериозен напредък в последните три сезона и макар, че през последния шампионат 2019/20 изигра само 14 срещи, успя да скочи с едно място нагоре спрямо класацията от миналата година и изпревари отбора на Спартак (Подгумер).

Балансът на ФК Железница в последните 6 сезона, взети под внимание при съставянето на вечната ранглиста, е 58 победи и 10 равенства в общо 122 изиграни срещи. „Синове на Витоша“ вече се намират само на 17 точки от мястото в „топ 4“, заемано понастоящем от Академик (София). На първите три места продължават да се намират Витоша *(Бистрица), Гранит (Владая) и Левски (Чепинци). Последните два обаче вече са част от състава на трета лига.


ФК Железница ще се опита да подобри своите резултати и класиране още през идния сезон, който се явява 15-ти юбилеен за клуба. От ръководството не крият голямто си желание отборът да зарадва своите фенове с възможно най-предно класиране в този празничен за ФК Железница сезон.

Отборът вече води своята лятна подготовка, като взема участие и в силния предсезонен турнир „Витоша къп 2020“, където му предстои да играе ¼ финал утре от 14:30 навръх празника на с. Железница Св. Богородица. В лятната пауза клубът се подсили с няколко качествени футболисти, с богат опит в професионалните нива на българския футбол, като продължава да инегрира все повече млади местни момчета в първия отбор, което редом с развитието на новосъздадената детска школа е верният път за устойчивото бъдеще на отбора, смятат от ръководството.

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори