Новина

  • Начало
  • Новини
  • "Хищници" от Трета лига в урната на "Железница" за КАФЛ

"Хищници" от Трета лига в урната на "Железница" за КАФЛ

Отборът на ФК Железница преодоля драматично, след изпълнение на дузпи, предварителния кръг за Купата на АФЛ и се класира за следващата фаза на турнира. В нея се включват и всички отбори от област София - Столица, които играят в югозападната Трета лига. През този сезон това са "Витоша" (Бистрица), "Гранит" (Владая), Септември 2 (София), "Надежда" (Доброславци) и "Левски" (Чепинци).

Четири от тези тимове са сред сигурните възможни противници на ФК Железница в следващия кръг. На този етап няма информация дали дублиращите състави на професионални отбори, какъвто е случаят със Септември 2, имат право на участие в турнира за Купата на АФЛ. Ако това право се потвърди, то "септемврийци" също ще попаднат в урната за жребия. 

Балансът на ФК Железница в турнира за Купата на АФЛ срещу представители на Трета лига е положителен - 2 победи от три мача и голова разлика 2:3. Общият баланс на отбора от досегашните 2 участия е 3 победи 1 равенство и 1 загуба с голова разлика 8:8. Любопитен факт е, че ФК Желеница все още няма победа в турнира за Купата на АФЛ, когато започне и завърши срещата в пълен състав. И при трите успеха досега в турнира, отборът игра в намален състав в по-голямата част от времетраенето на срещите. 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори