Новина

ФК "Железница" си подари класически успех за ЧРД

ФК

Отборът на ФК "Железница" спечели с класическото 3:0 местното "дерби" срещу "Орловец" (Кокаляне) и направи добър подарък на привържениците си по повод рождения ден на клуба. Двубоят се игра вчера вечерта навръх 16-тата годишнина от учредяването на Сдружението.

С успеха отборът на ФК "Железница" събра в актива си 49т., а още в неделя по сметката на клуба по административен път ще бъдат добавени още три, след като се очаква ЗС - БФС София да присъди служебен резултат 3:0 срещу "Обеля" (София) заради изваждането на този отбор от първенството. 

С актив от 52т. ФК "Железница" ще бъде само на три точки от това да превърне сезон 2021/22 в най-резултатния в своята история (б.а. през сезон 2018/19 отборът завърши с 54 т. след 18 победи и 4 загуби). Сега отборът се нуждае от една победа в оставащите четири мача, за да подобри това постижение. Освен това играчите на  ФК "Железница" са на осем гола от това да достигнат границата от 100 отбелязани попадения в рамките на един шампионат. 

"Сухата мрежа" във вчерашния двубой означава също, че ФК "Железница" изравнява най-доброто си постижение от осем мача без допуснат гол от сезон 2006/07. 

Следващата среща на ФК "Железница" е в неделя от 18:00 срещу ФК "Казичене". Мачът ще се играе на стадион "Анева чешма".

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори