Новина

ФК Железница намери път в мъглата и премина кота 30

ФК Железница намери път в мъглата и премина кота 30

Футболистите на ФК Железница намериха пролука в мъглата над терена на стадион "Анева чешма" и победиха гостуващия ФК Люлин (София) с 5:3. 

Това бе десета победа в първенството на четвърта лига през този сезон, с която ФК Железница  премина котата от 30 точки. Отборът разполага с 31 пункта след 10 победи и 1 равенство и временно заема четвъртата позиция в класирането. 

Това е четвъртият сезон в досегашната история на клуба, когато ФК Железница постига 10 или повече победи и преминава границата от 30 точки в класирането. Още в дебютния си сезон 2006/07 отборът постига 12 победи и три равенства и завърша сезона на 6. място с актив от 39 точки. 

Същият актив отборът събира и през сезон 2011/12 година, но тогава той е достатъчен за първото място в групата. 

Най-резултатният сезон до момента остава 2018/19, когато ФК Железница постига рекордните 18 победи от 22 мача и с актив от 54 точки завършва на 3. място. Това постижение няма как да бъде подобрено през този сезон, но клубът все още има шанс да постигне втората си най-резултатна кампания и дори да достигне кота 40. За целта е необходимо футболистите да завоюват поне 3 победи в оставащите 5 мача до края на шампионата. 

 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори