Новина

Драма с дузпи реши финала на "Витоша къп - 2021"

Драма с дузпи реши финала на

На най-драматичния финал в историята на "Витоша къп" станаха свидели зрителите, проследили на живо или в пряко предаване 26-я двубой от програмата на турнира тази година между отборите на "Марица" (Белово) и ФК Железница. 

Отборът на "Марица" видимо бе представен от най -доброто и изглеждаше пределно мотивиран за успех в този мач. ФК Железница "хвана вируса", върлувал сред отборите по време на целия турнир, в най-неподходящия момент, като не можеше да разчита за финалната среща на петима свои основни футболисти. Беловци контролираха топката и бяха доминиращият отбор  през всичките 90 минути. Железница бе прибран в своята половина и разчиташе на контраатаки. 

Изненадващо Железница поведе в резултата в средата на първото полувреме, а в началото на второто авансът бе удвоен. Много бързо след това "Марица" изравни, а съвсем скоро и поведе в резултата, след като играч на Железница спря топката с ръка на голлинията. Футболистът на домакините бе отстранен от игра, а след отсъдената дузпа резултатът стана 3:2 в полза на гостите. Няколко минути по-късно останалият с 10 човека отбор на Железница изравни за 3:3, след като също получи право да изпълни дузпа след игра с ръка на защитник на "Марица" в собственото наказателното поле. 

При рулетката на дузпите домакините имаха по-голям шанс и спечелиха  трофея от "Витоша къп - 2021". 

ВИДЕО: Изпълнението на дузпите във финала на "Витоша къп -2021". 

В мача за бронзовите медали по-рано през деня истинско голов шоу сътвориха и отборите на "Миньор" (Бобов дол) и "Зенит" (Церово). Миньорите спечелиха със 7:5 и заеха призовото трето място. 

Голамсйтор на турнира стана Иван Илиев от "Миньор", реализирал 12 гола в 6 мача. 

За най-добър вратар на турнира бе излъчен Стойко Йовчев от ФК Железница. Протоколите от изиграните срещи показаха, че той е единственият вратар, пазил във всички 6 срещи на своя отбор в турнира. В тях стражът е допуснал 7 попадения в своята врата, което му дава най - добър коефициент в класацията от 1,16.  

Организаторите на "Витоша къп - 2021" изказват благодарност към всики институции, организации и частни лица, оказали съдействеие за провеждането на четвъртия регионален приятелски и подготвителен турнир по футбол, както и на всички отбори, техните ръководители, футболисти и фенове за коректното поведение и показаното уважение към положените труд и услия за организирането, администрирането и провеждането на това голямо събитие. 

 

 

 

 

   

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори