Новина

  • Начало
  • Новини
  • Белово "точи лиги", "Марица" - "Железница" е финалът на "Витоша къп-2021"

Белово "точи лиги", "Марица" - "Железница" е финалът на "Витоша къп-2021"

Белово

След оспорвани и здрави полуфинални сблъсъци отборите на "Марица" (Белово) и "Железница" ще се изправят един срещу друг в последната среща от програмата на "Витоша къп - 2021". Двата отбора вече играха по между си в последен кръг на предварителната фаза от група "В". Мачът завърши при резултат 1:1, което позволи на "Марица" да се класира напред като един от третите отбори само с три спечелени точки след три равенства в груповата фаза. Две поредни победи в елиминационната фаза - с 2:1 над "Козаро" (Ботевград) в 1/4 финалите и 2:0 над "Миньор" (Бобов дол) в 1/2 финалите класираха беловци за финал още при дебюта им на "Витоша къп". 

"Железница" спечели трудно и изненадващо тежката предварителна група "В" след победа и две ремита. Във втората фаза на турнира домакините също записаха два успеха - над Ерма (Трън) с 6:1 веднага след групите и над "Зенит" (Церово) с 1:0 в 1/2 - финална среща. "Железница" ще играе на финал в турнира за втори път, след като през 2018 триумфира в първото издание на регионалния подготвителен турнир. 

Финалната среща е в неделя 22.08.2021 от 18:00. В същия ден от 14:00 в мач за бронзовите медали един срещу друг ще играят "Миньор" - "Зенит". 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори