Новина

  • Начало
  • Новини
  • 140 деца играха в част първа от трилогията "Аз, ти и футболът"

140 деца играха в част първа от трилогията "Аз, ти и футболът"

140 деца играха в част първа от трилогията

Приключи част първа от футболната трилогия "Витоша къп 2022 - Аз, ти и футболът". Близо 140 деца от 14 футболни клуба взеха участие в първия от трите детски турнира, които се организират и администрират от Сдружение "Футболен клуб Железница" като част от дейностите за развитие на детския и аматьорски футбол на територията на Столична община. 

Основната цел на турнира бе да създаде условия, в които децата от най-ранна възраст да покажат своите умения и качества във футболната игра във формат 5 срещу 5. Двудневната надпревара (18-19 юни) се превърна в истински футболен празник благодарение на отборите-участници и гостите, които бяха дошли да наблюдават футболните срещи. Приятната и релаксираща обстановка високо в планината на стадион "Анева чешма" спомогна допълнително за утвърждаване на  положителните емоции и радостта от заниманията с футбол не само сред децата, но и сред техните родители и любителитe на детския футбол.

Програмата на турнира включваше изиграването на 32 мача, от които се изиграха 31, а победител в състезанието стана отборът на "V&R Football Academy", спечелил финалния мач срещу "Левски" (София). В призовата тройка се класира отборът на "Национал" (София), а най-добри голмайсторски умения демонстрира Иван Терзиев от отбора на "Футбол за всички", реализирал 12 гола в 4 мача. 

Снимков материал от всички изиграни срещи и награждаването може да разгледате на страницата на "Витоша къп" ТУК: Снимки от турнира "Витоша къп" за набор 2014. 

Идният уикенд е резервиран за част две от поредицата детските турнири. В него участие ще вземат близо 100 деца от 8 футболни клуба, които ще демонстрират своите умения и качества във футболната игра във формат 7 срещу 7. 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори