Новина

14 годишен игра цял мач за ФК Железница

14 годишен игра цял мач за ФК Железница

  • Новини

ФК "Железница" изигра първия си мач след двумесечна пауза. Приятелската среща срещу "Марица" (Белово) бе уговорена още след финала за "Витоша къп-2021" в края на август. Мачът обаче не се превърна в желаната и очаквана от двата отбора проверка, тъй като предварително стана ясно, че цели 13 футболисти на ФК "Железница" ще бъдат извън строя за първия двубой през новата година. Възможностите за реакция бяха сведени до минимум, защото цели седем от тях бяха дали положителна PCR проба и трябваше да останат под карантина. Това доведе до ситуация, в която отборът отпътува за град Белово с група от едва 13 играчи, сред които трима вратари и няколко момчета, които за първи път облякоха екипа на ФК " Железница". В крайна сметка гостите закономерно отстъпиха с 1:4 в мач, от който най-важното беше всички футболисти да излязат здрави. 

Незабравим ще остане този ден за едно 14 годишно дете, което изигра своя първи мач в мъжкия футбол. Владислав Петков е метсно момче, минало през школата на "Витоша" (Бистрица), което от 12 годишно се включва активно в заниманията на мъжкия отбор на ФК "Железница". При създалата се кадрова криза Владислав бе повикан в състава и не само направи дебют, но остана на терена през всичките 90 минути на мача. Младият футболист ще продължи да играе с мъжкия отбор на ФК "Железница". 

- "Бях много притеснен, но вече с нетърпение очаквам следващия мач" - бяха думите на Влади след срещата. 

Програмата на ФК "Железница" до началото на "Градешница къп - 2022" предвижда още три приятелски срещи, но заради минусовите температури, падналия сняг и многото болни, календарът на отбора може да претърпи промени. 

 

Интересуваш се от ФК Железница ?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори