Menu

banner2

Реклама

 Дюш

 

И през това лято няма да сме лишени от футболни емоции. Осемте отбора, участници във Витоша къп 2019 вече са известни, а в събота от 12:00 ще бъде изтеглен жребият за груповата фаза на турнира.

 

19 Made with PosterMyWall 7

Витоша къп ще се проведе за втора поредна година на стадиона на в с. Железница. Целта на надпреварата е да даде възможност на футболни аматьорски отбори да проведат своята лятна подготовка с гарантирани контролни срещи в състезателна среда.

 

Домакин и организатор на събитието е ръководството на ФК Железница. И през тази година турнирът е част от официалния спортен календар на БФС и ще се осъществи с подкрепата на Фондация София 2018 – Европейска столица на спорта, Космос България, Малус – Г Спортпринт, а за медийното отразяване на мачовете отново ще се грижи агенция Витоша нюз.

В дебютното издание на турнира през миналата година участие взеха 8 отбора, които изиграха 16 срещи в рамките на 8 календарни седмици с изключителна резултатност – 102 отбелязани гола. Единствената среща, в която бяха отбелязани по-малко от 3 гола бе полуфиналът между Железница и Рилец, завършил с победа 1:0 за бъдещия шампион. Всички резултати от първото издание на Витоша къп можете да видите тук.

Осем отбора вече тръпнат в очакване да научат кои ще бъдат техните съперници в груповата фаза. Жребият е насрочен за събота 29.06.2019 от 12:00 и ще бъде предаван На Живо във Facebook страницата на турнира. Всичките осем участника: Железница, Витоша Бистрица, Рилец Говедарци, Спарта София, ФК ЦСКА 2, Локомотив София, Банкя 2009 и Армейци Кюстендил ще бъдат поставени в една урна, а след последователно изтегляне от нея ще бъдат разпределени в две групи по 4. 

Първите срещи от турнира са насрочени за 3 и 4 Август 2019 с начален час 10:00 и 18:00 часа. Пълната програма ще бъде обявена на сайта на ФК Железница след изтеглянето на жребия. 

Очаквайте подробности - събота 29.06.2019- 12:00...

 

Витоша къп - 8 отбора - 16 мача - 1 купа. 

 

 

Местоположение

Каталог сувенири