Menu

banner2

Реклама

 Дюш

 

zheleznitsavsrododpa

Всеизвестен факт е, че стадионът в село Железница е един от най-високо разположените футболни стадиони в България. Проучване на Агенция Проспорт Медиа от началото на тази година сочи, че ст. „Анева чешма“ всъщност е футболното игрище

с най-голяма надморска височина в България.

„Това, че ФК Железница от софийската областна група – Юг и ФК Родопа (Смолян) от Югоизточната трета лига играят на най-голяма надморска височина своите домакински мачове от всички 399 състезаващи се футболни отбори в България, е ясно. Но кои са най-високо се наложи да проверя . На върха са Синовете на Витоша от ФК Железница. Техният стадион е на 1023 метра надморска височина, докато стадион „Септември“ в кв. Райково, в Смолян, е на 1002 метра над морското равнище. „ – това гласи становището на Петьо Костадинов, управител на Агенция Проспорт Медиа.

Ръководството на ФК Железница възнамерява да сподели със своите колеги от ФК Родопа (Смолян) идеята за провеждане на приятелски мачове при разменено гостуване между двата отбора, играещи на най-висока надморска височина в България.

 

Местоположение

Каталог сувенири