Menu

banner2

Реклама

 Дюш

 

 20200304 164916

Георги Начев е част от най-младата вълна футболисти, с които ФК Железница има намерение постепенно да поднови състава си в следващите години. Той дебютира за Синове на Витоша още ненавършил 17 години в контролата срещу Рилец, играна на 16. Юни 2019 година в Говедарци. Жорко изигра и 11 официални мача през есенния полусезон, 5 от които като титуляр и записа името си зад 2 асистенции. В момента Георги се възстановява след операция и ще бъде готов за игра едва през новия сезон.

 

 

Георги, как се чувстваш в момента? Разкажи ни за състоянието си след опрецията и какво споделят докторите? Кога ще можеш да подновиш активна футболна дейност?

Здравейте! С всеки ден се чувствам все по-добре и по-добре след операцията. Активно се разхождам, изпълнявам необходимите упражнение за възстановяване и се надявам в близките дни също да започна и с леки бегови натоварвания. Първоначалната прогноза на лекарите беше, че не трябва да играя около три месеца, но след последния преглед казаха, че възстановяването върви доста по-добре от очакваното и ще мога да се върна на терена след около месец, месец и половина. 

Ти си едва на 17 години, а изигра голям брой мачове през есеннта. Какво беше усещането да си част от ФК Железница? 

Усещането да съм част от отбора на ФК Железница е наистина страхотно. Имаме един сплотен колектив от качествени играчи и всички даваме 100% от себе си,за да постигнем колкото се може по-добри резултати. Благодарен съм както на футболистите, така и на управителния съвет на отбора за доверието и подкрепата, които ми оказват още от първия ден, в който станах част от “Синовете на Витоша” 

Какво ти направи най – силно впечатление при първите ти сблъсъсци с мъжкия футбол?
 
Най-силно впечатление ми направи скоростта на играта. Топката е в постоянно движение, винаги трябва да си с един ход пред противника и да се стараеш да си на удобна позиция, за да продължиш играта на отбора , както в дефанзивен , така и в атакуващ план. 

Кои моменти бяха най-трудни за теб и как се справи с тях? Получи ли нужната подкрепа от по-опитните футболисти в състава? 


Най-трудно ми беше да се адаптирам към стила на игра на отбора и да поддържам необходимото темпо. И до ден днешен много неща не съм усвоил напълно, но с множество тренировки и усилия  както на терена така и извън него вярвам, че в бъдеще ще постигна желаните резултати. Получих огромно количество подкрепа от целия отбор. В първите ми мачове, когато поради притеснението допусках доста грешки, също така и не изпълнявах достатъчно добре задълженията си в дефанзивен план, съотборниците ми даваха доста съвети, благодарение на които успях да изградя стила си на игра. 

Kои бяха най-хубавите моменти за теб с екипа на ФК железница?
 
За мен всеки момент като част от отбора е хубав. Още от много малък заобичах футбола благодарение на баща ми, който е с мен от самото начало. Мечтаех си един ден да стана футболист и благодарение на ФК Железница сега изпълнявам тази мечта. 

В момента в отбора се случва подмладяване на състава, част от което си и ти. В редиците личат имената и на други млади момчета като Йоан Лазаров и Деси Аризанов, а от началото на годината с мъжкия тим активно тренира и 15 годишният Виктор Тренев. Като футболист на ФК Железница, какво би споделил и посъветвал всички млади момчета, които се надяват един ден да заслужат място в отбора?
 

Бих посъветвал момчетата да следват сърцето си. Да тренират усърдно, да полагат усилия в училище и да играят футбол за забавление, а не като задължение. 

За финал, пожелай нещо на нашите читатели и фенове и кога да те очакваме отново на терена?

Пожелавам на всички фенове и читатели още безброй хубави моменти с отбора на Железница. И когато могат да посещават мачовете на тима ,защото подкрепата от феновете ни дава огромно количество сили. 

 

Местоположение

Каталог сувенири