Menu

banner2

Реклама

 Дюш

 

Футболистите на Железница не взеха „студентския изпит“ в неделя вечер. В един от най-драматичните мачове в историята на клуба до момента, железничани отстъпиха на Академик в истинско голово шоу.

 

Както във всеки един от мачовете през този сезон Синове на Витоша започнаха вихрено с непрестанни атаки към противниковата врата и множество създадени възможности за гол. При една от тях Виктор Младенов настигна добър извеждащ пас на капитана

Николай Цветанов и откри резултата. Но както във всеки мач от началото на сезона подмладеният състав на Железница демонстрира липса на опит и обиграност и при един „миг на невнимание“, продължил няколко минути позволи на рухналите студенти да отбележат 3 гола във вратата на нямащия никава работа до момента Стойко Йовчев. 1:3 в средата на полувремето и шоков удар за гостите, които показаха сериозно мъжество и воля и стигнаха до пълен обрат още до почивката след голове на Цветанов, Кюркчиев и Аризанов.

Играта бе подновена при резултат 3:4 и предвид превъзходствотото на железничани през първата част те се виждаха уверени победители в мача. Тази увереност изигра лоша шега и след поредица от пропуски пред вратата на домакините, дойде вторият шоков удар за вечерта, от който младоците на Железница не можаха да се съвземат до края на мача. Два гола за Академик в рамките на 2 минути, дошли като гръм от ясно небе, дариха победа за Академик в едно от най-интересните дербита на четвърта лига в последните няколко сезона.

 

Професор Данчев не даде студентския изпит на футболистите на Железница, които дадоха всичко от себе си, за да спечелят тази среща, но в крайна сметка научиха горчивия урок, че футболът е нелогична игра.

„Футболът е игра, отражение на живота, от която можеш да научиш много. Дори да влагаш цялата си енергия в това, което правиш не винаги ще постигаш желаните резултати, докато не придобиеш опита да контролираш тази енергия“, бяха първитие думи на старши треньора на Железница след драматичната загуба. „ Дори когато губим трябва да го правим с достойнство, затова поздравяваме противника с днешната победа и продължаваме с високо вдигнати глави да се готвим за следващата среща“ – допълни още Захари Младенов.

„Хубаво е, че играем с такава енергия и страст, но трябва да се научим да провеждаме мачовете по-умно и да изградим стабилен стил на игра, който да следваме стриктно“ пък беше коментара на един от помощник треньорите Владислав Шумантов.

Железница е отборът с най – добро нападение, който след 8 изиграни мача е отбелязал цели 36 гола, средно по 4,5 гола на мач, но въпреки това допусна 3 драматични загуби и заема 5 -то място в класирането. Всеобщото мнение на всички в отбора е, че това се дължи на разконцентрираната игра в защита и лекотата, с която се допускат попадения и в собствената врата, а това и ще бъде главният въпрос, за който ще се търси отговор в следващите седмици.

Следващата среща е една от най-чаканите в програмата на четвърта лига. Това е местното дерби между Железница и Витоша (Бистрица). Очаквайте подробности.

 

Местоположение

Каталог сувенири