Menu

banner2

Реклама

                    

 

В неделя следобед отборът на ФК Железница допусна втората си загуба от началото на сезона, отстъпвайки с 0:2 като гост на новосформирания отбор на ФК Обеля Сити.

72462269 960258400984892 6289185452654067712 n

Този резултат сложи край на едно забележително постижение за отбора от Железница, които бяха отбелязвали гол във всеки един от последните 29 шампионатни срещи.

За последно Синове на Витоша не успяха да пронижат противниковата врата в мач от сезон 2017/2018, игран на 05.05.2018г., отново на изкуствен терен на Националната спортна база в Бояна и загубен от Витоша (Бистрица) с 0:4. В следващите си 29 срещи Железница показа завидна нападателна мощ като реализира цели 130 гола, средно по 4, 5 на мач. 

В неделната среща гостите отново имаха възможност да рагромят противника, но в крайна сметка допуснаха поражение с 0:2. Потърсихме мнението на играещия старши - треньор Захари Младенов за изненадващата загуба от новака в групата. 

Умисленият старши-треньор преди мача с Обеля Сити

"За изненадваща загубата може да бъде смятана само от хора, които нямат обективен поглед към настоящия момент. Истина е, че с оглед на играта през първата част ние трябваше да водим убедително в резултата още на полувремето, но нашите нападатели не показаха най-добрите си качества в днешния мач, като с лекота пропиляваха чисти положения за гол. Домакините очевидно бяха респектирани от нас в началото, но постепенно започнаха да достигат до ситуации за гол и се възползваха от своите шансове.

Макар и новосформиран отбор Обеля Сити показва стабилни резултати от началото на сезона, като бе загубил само от лидерите. От друга страна ние продължаваме да изпитваме сериозни затруднения при сформирането на състава. Вече 6 мача не можем да разчитаме на куп основни футболисти, които продължават да бъдат измъчвани от тежки контузии. Това налага тежестта на мачовете да изнасят играчи, които не са готови за тази отговорност, в недобро физическо състояние или недовъзстановени. От друга страна младите футболисти, които привлякохме през лятото все още са доста неуверени и плахи в изявите си и макар, че всички се старят на терена, стабилността в играта все още отсъства.

Предвид тези обстоятелства загубата в никакъв случай не е изненадваща, разбира се не мога да я нарека и очаквана, но при всички положения това бе един ключов мач за нашия отбор, мач който въпреки всичко можеш и трябва да спечелиш, но мач който в крайна сметка и въпреки всичко губиш. Това е естествена част от тази игра и в даден момент сполита всеки отбор. Ние просто ще намерим начин да се справим с тази ситуация в следващите срещи. Чака ни също така много работа, за да съумеем да отговорим на очакванията към нас след добрия минал сезон и да запазим позициите си в столичния футбол. 

Вепреки всичко в неделния ден долетяха и добри довини от лагера на ФК Железница, след като стана ясно, че песента "Синове на Витоша", която ще се превърне официален химн не само на отбора, а може би и на планиското село, излезе в своя демо вариант и се очаква да бъде представена официално в близките седмици. 

Следващата среща на железничани е в неделя от 16:00 срещу Урвич (Панчарево). 

 

Очаквайте подробности.

 

 

 

Местоположение

Каталог сувенири